KödSárkány – Fagyvédelmi gép gyümölcsösben

Szőlő és gyümölcs ültetvények talajmenti fagy elleni védelmére. A gép a tűztérben meggyújtott tüzelőanyagot elégeti, és a keletkező hőt, füstöt és vízpárát az ültetvényben elteríti. A meleg levegő a fagy ellen véd, míg a füst nem engedi „elszökni" a talaj melegét. A porlasztott víz továbbá megnöveli a kifújt, füstös meleg levegő térfogatsúlyát, következésképpen az szétterjed az ültetvényen, akár egy ködpaplan.

Egyetlen KödSárkány 10 ha föld védelmét látja el Munka közben, az erőgéppel a sorok között hurok vonalban, kb. 45-60m-es fordulókkal kell haladni a hőmérséklettől függően, és az ültetvény adott pontjára vissza kell térni. Üzemeltetése minimum 45 LE-s traktorral történik TLT hajtással. A gépet három különböző méretben gyártjuk, a legnagyobb a teljes szélessége 2115 mm és akár nagy körbálával is használható, a középső gép szélessége 1863 mm, a legkisebb testvérük pedig csökkentett 1500 mm-es szélességével a legintenzívebb ültetvényeken is kiválóan alkalmazható.

A gép számtalan különböző tüzelőanyaggal üzemeltethető:

• széna-szalma-kukorica bála
• szőlővenyige bála
• nyesedék
• rönkfa
• kitermelt tuskó
• bármilyen egyéb biomassza

A tüzelőanyagnak nem szükséges száraznak lennie a gép működéséhez.
Vegye igénybe a gép vásárlásához a Vidékfejlesztési Program VP3-5.1.1.1-16 kódszámú pályázatának elérhető támogatását!

Dolina Termelő És Kereskedelmi És Szolgáltató Kft.

Cím: 2730 Albertirsa, 3763 hrsz.
Külterület 40-es sz. út 5-6 km.
Telefon: 53/371-368
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: fogdragon.eu

Kövessen minket, s további agrárpiaci információinkat:

Last modified on szerda, 22 augusztus 2018 15:23
Rate this item
(1 Vote)

Media

: