Horsch talajművelés három- vagy négygerendelyes Terrano GX szántóföldi kultivátorral

A talajművelés a kombájn mögött kezdődik! Ezt egyből szalmamenedzsmentnek is nevezhetjük, ugyanis nem mindegy, hogy milyen a talajfelszín, és hogy a szármaradványok milyen állapotban vannak a művelet minősége miatt.

Az alacsony tarló és rövidre szecskázott szalma sokkal egyöntetűbben és jobb minőségben keverhető be, mint a hosszú szárú. A rövid szalma sokkal hamarabb le is bomlik, elrothad, így a következő kultúrnövény vetésekor (ill. kelésnél) sem okoz gondot.

A legújabb Horsch Terrano GX univerzális szántóföldikultivátor-család alapjában két típusra osztható. A három-, ill. négygerendelyes kapaelosztásúra. Mindkét rendszerben a kapák száma megegyezik ugyanannál a munkaszélességnél, tehát a húzástávolság egyforma. Ami különbözik, az az, hogy a négygerendelyesnél a kapaosztás egy gerendelyen jóval nagyobb.

Hol használjunk három-, ill. négygerendelyes kultivátort?

A művelés intenzitása mindkét gépnél megegyezik. Nagyon sok Terrano FX dolgozik a földeken, tarlóhántásra, magágykészítésre rendkívül alkalmasak és kedveltek.

A háromgerendelyes Terrano GX hasonló a Terrano FX-hez, a különbség annyi, hogy a futómű bekerült a gépbe, így dupla hengerekkel is fel lehet szerelni.

A négygerendelyes Terrano GX kapaelosztása nagyobb, így nagy mennyiségű (pl. kukorica) szármaradványt is képes dugulásmentesen és jó minőségben bedolgozni. A négy gerendely által a föld több ideig van a kultivátorban, ezért jóval nagyobb az egyengetőképessége.

A legújabb SteelFlex henger kitűnő munkát végez bármilyen talajon.

A SteelFlex két hengerből áll, és erőssége abban rejlik, hogy az első SD henger mélyrehatóan tömörít és aprítja a rögöket, a második RingFlex henger pedig az SD között megy, sekélyen, aprómorzsás talajszerkezetet hagyva maga után.

Összefoglalva, a Terrano GX mindazoknak a termelőknek ajánlott, akik 5-30 cm mélyen művelik a talajt, 150-300 LE-vel gazdálkodnak, és egy modern szántóföldi kultivátorral képzelik el a magágykészítést.

 

 

SteelFlex dupla henger

 

Információ:

Kelet-Magyarország: Barabás Zsolt +36-20/618-7191
Nyugat-Magyarország: Szász Zoltán +36-30/743-0302

Kövessen minket, és további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on szerda, 22 július 2020 08:31
Rate this item
(1 Vote)

Media