KESKENY SORTÁVÚ ÜLTETVÉNYEK PROFESSZIONÁLIS GÉPEI

A keskeny sortávolsággal telepített ültetvények egyik követelménye, hogy kizárólag keskeny szélességű traktorokat vethetnek be gépi fenntartás során. A függöny, a Moser kordon, az ernyő és a sátorlugas telepítésű ültetvények művelése további kihívása az alacsony, szuper alacsony gépméret.

Amennyiben rézsűs területen helyezkedik el az ültetvény, úgy külön figyelmet igényel a rézsű- vagy rétegvonal-menti munkavégzés és stabilitás. Megoldás a beépített ACTOTMalváz, amely a tengelyek között 15°-os elfordulást tesz lehetővé, így folyamatos mind a négy kerék talajjal történő érintkezése, amely garantálja az állandó talajtapadást.


A közvetlen sorba történő fordulás a munkavégzés hatékonyságát növeli, amely éves szinten jelentős nyereség – vagy éppen veszteség – lehet a vállalkozás számára.

A speciális művelésű ültetvények gondozásához kellően átgondolt, előre megtervezett géppark szükséges. Az alacsonyan vezetett vesszők és a csüngő termés, az alacsony térállású ültetvény, a lombkorona alatti munkavégzés is szükségessé teszik a szuperalacsony erőgépek alkalmazását. A szuperkompakt traktorok magassága mindössze 174 cm,amellyel gond nélkül végezhetők a karbantartási műveletek – egész évben!

A gépkezelő egészségégnek védelme érdekében szükséges a traktorra szerelt túlnyomásos, Cat. 4 biztonsági tanúsítvánnyal rendelkező fülke alkalmazása, amely a piacon elérhető legmagasabb fokú szigetelést és egyben védelmet jelenti. Így garantált, hogy például permetezés során a gépkezelő a növényvédőszer kijuttatása közben ne lélegezze be az egészségre káros anyagot. A hermetikusan zárt fülke szigetelését és túlnyomását a légkondicionáló berendezés jelzi a műszerfalon. Az aktív szénszűrőnek köszönhetően a kezelő tökéletesen tiszta levegőt lélegezhet be, megfelelve a legszigorúbb Európai Uniós előírásoknak. Ezzel a kezelőnek NEM kötelező az egyéni védőfelszerelés használata.

E speciális erőgépeket megtekintheti az AgrárGépShow kiállításon, az „A” pavilon 204c standján.

Elérhetőségek:


Agrolánc Kft.

Cím: 2151 Fót, Jedlik Ányos u. 35.
Telefon: 27/539-640
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.agrolanc.hu

Kövessen minket, s további agrárgazdasági híreinket:

Last modified on péntek, 18 január 2019 10:41
Rate this item
(1 Vote)

Media